Länsiviitta 2
80110 Joensuu
Puh. 044 363 2020

9/2014
Syksyhiminöistä pitkästä aikaa vinkkipäivitys :)! Vähitellen alkaa koittaa lehtien haravoinnin aika. Siinä onkin yksi oiva koko perheen yhteispuuha, jossa saa lapsosille mm. mukaavaa kehonhahmottamista tukevaa puuhastelua. Vahvaa tekemistä käsille haravoidessa ja koko kehon voimapuuhastelua, kun kärrää kottikärryllä lehtiä tai lapsoset vetävät aikuisen apuna pressulle haravoituja lehtiä kompostiin. Onpa niissä lehtikasoissa ilahduttavaa hypelläkin. Samalla voi kuunnella ja tunnustella lehtien kahinaa :). Iloista syksyä ja ihastellaanhan luonnon värikylläisyyttä :)!
t. Minna

7/2012
Kesäiloja!
Kesä on oivallista aikaa liikunnallisten, hienomotoristen ja näönvaraisen hahmottamisen taitojen työstämiseen. Leikkikentät, uimarannat ja hiekkaleikit tarjoavat huikeita mahdollisuuksia. Mm.rakennuspuuhat hiekalla tuovat näönvaraisen hahmottamisen, hienomotorisen harjoitteen ja suunnitelmallisuuden lisäksi samalla myös tuntoaistimusharjoitetta. Hiekkaan kannattaa piirrellä myös sormella, kädellä tai jalalla muotoja, kirjaimia, sokkeloita tai vaikkapa ajoratoja. Kartta- tai kuvasuunnistukset pihapiirissä tai jäätelökioskireittinä ovat myös kivaa touhua karttaorientaation harjoittamisessa isommilla muksuilla (n.4 vuotiaasta alkaen). Lämmintä luovuutta! T. Minna

1/2012
Nyt on oivallinen aika ottaa lumesta hyödyt irti. Kolataan, työnnetään isoja lumipalloja, vedetään pulkassa "kuormia", kieritään hankirinteissä, tampataan hankia. Näin toteutetaan hyvää harhoitusta kehon hahmottamisen kehittymiselle, lihaksista, nivelistä ja jänteistä tulevaa aistitietoa vahvistaen sekä kehon syvätuntopalautetta hyödyntäen.

Lumilyhtyjen ja lumirakennelmien (eläimet puiden runkoihin, linnat, lumihevoset ja -ukot jne.) teko kehittää mm. käsien käyttöä, silmän ja käden yhteistyötaitoja. Maitotölkeissä jääsuorakaiteita jäädyttämällä saadaan oivallista rakennusmateriaalia lyhtyjen, mökkien, kynttilöiden jne. rakenteluun. Harjoittuupas siinä samalla huomaamatta suunnittelun, toiminnanohjailun, visuospatiaalisen eli avaruudellisen hahmottamisen taidotkin. Ja mikä tärkeintä, se on yhteistä lystiä.
Lumitoimiin, lumi toimii :). T. Minna  


 

 
HUOM!!!!
UUSI OSOITTEEMME ON LÄNSIVIITTA 2, 80110 JOENSUU

YHTEYSTIETOMME:
Minna 044-363 2020,
mnnpartanen@gmail.com
(uudet asiakkaat, lähete- ja maksusitoumus- ja henkilöstöasiat)

Pia 044-363 2024
jalovaarapia@gmail.com

Sanna 045-6089590,
snnrautiainen@gmail.com

Sanna E. 045-608 9591,
smheronen@gmail.com

Eini 050-414 0310,
tmtkorhonen@gmail.com